Drobečková navigace

Úvod > Poradna

Poradna

Řadit od nejnovějšího Přidat komentář
  • 4. 10. 2014 20:52
    Helena
    Lexaurin a mučenka

    Dobrý den, je možné užívat Lexaurin(3 mg za den) a pít navíc čaj z mučenky ? Děkuji.


  • 6. 10. 2014 11:02
    Mgr. Šašurová
    Re: Lexaurin a mučenka

    Dobrý den.
    Účinek Lexaurinu můžete podpořit občasným popíjením čaje z mučenky. Současné užívání obou přípravků není kontraindikováno.


  • 6. 11. 2014 8:04
    Hanka
    Remood a nachlazeni

    Dobrý den, měsíc užívám Remood (rano 1), chtěla jsem se zeptat jaké prášky, nebo čaje, mužu při nachlazení? (Klasika-bolí mě hlava, v krku, kašel ) a kdyby chran Buh byla teplota? Děkuji


  • 11. 11. 2014 7:30
    Mgr. Šašurová
    Re: Remood a nachlazeni

    Dobrý den.
    Při léčbě nachlazení nebo chřipky nejsou Vaše léky žádným problémem. K léčbě můžete použít čaje na nachlazení, pastilky nebo kloktadla na bolest v krku. Z přípravků zmírňujících bolest a snižujících teplotu bych zvolila Paralen nebo Panadol. Při užívání léčivého přípravku Remood se vyvarujte současného užívání třezalky v jakékoliv formě.


  • 15. 12. 2014 22:47
    Jana
    celá čin 50mg

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda je možné si na velaxin 50mg ráno a večer 1tableta dát si příležitostně v této vánoční době sklenku svařaku děkuji Jana


  • 16. 12. 2014 11:03
    Mgr. Šašurová
    Re: celá čin 50mg

    Dobrý den.
    Současným užíváním alkoholu při léčbě Velaxinem více zatěžujete játra, kde se alkohol i Vaše léky metabolizují. Nicméně příležitostné užití alkoholu je možné. Přeji krásné prožití Vánoc.


  • 6. 2. 2015 11:32
    Romana
    dotaz

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat beru ráno Euphylin 200mg Celá syn 150mg,na noc to samé plus Kventiax150 mg polovinu.Poslední dobou jsem začala hrozně probírat při stejném stravování.Prosím o nějakou radu co dělat opravdu se necítím dobře.Děkuji za odpověď ☺


  • 6. 2. 2015 11:37
    Romana
    dotaz

    Omlouvam se k předchozímu dotazu má tam být Velaxin 150 mg Euphyllin 200mg ráno večer to samé plus Kventiax 150mg děkuji za odpověď


  • 16. 2. 2015 10:24
    Mgr. Šašurová
    Re: dotaz

    Dobrý den.
    Nárůst tělesné hmotnosti může být způsobený užíváním Kventiaxu, u něhož se takový nežádoucí účinek projevuje často. Doporučila bych Vám konzultovat Vaši léčbu s lékařem a popř. změnit léčivý přípravek za jiný bez takového nežádoucího účinku.


  • 8. 2. 2015 11:08
    Jana
    Aritmie

    Dobrý den,prosím o odpověď. Žiji s obavami-strachem, že se u mě nečekaně projeví palpilace a arytmie. Ne často. Za posledních šest let, kdy se mi arytmie po prve objevila 3x během půl roku a následně do současnosti asi ještě tak 4x. Můžu posoudit,že ve většině případech následovala po psychických emocích. Těšení se na něco nebo obavy z něčeho. Mám 13.komnatu, která mě nenechává v klidu. Jsem přesvědčena,že je to u mne psychosomatická nemoc. Srdce na sonu je v posuzovaných aspektech v normálu. Užívala jsem Rytmonorm s Cipralexem,což se vzájemně vylučuje. Toto vše jsem svému kardiologovi sdělila/důvěřuji mu/ a po zvážení mi Rytmonorm vysadil a ponechal Cipralex. Rytmonorm mám užít jen pokud by nastaly tyto potíže.S přidáním 1 tabely lexaurinu jsem je dosud zvládla bez hospitalizace. Existuje nějaký vhodný lék, který by řešil původ nemoci-a nechával moji psychiku v klidu a tím návazně nechal srdce pracovat
    "po svém"? Děkuji.


  • 19. 2. 2015 20:06
    Jana
    Aritmie

    DODATEK.
    Dobrý den.Nějak jsem zapomněla dodat, že svému kardiologovi důvěřuji, ale chodím do jeho centra na kontroly 1x ročně, což bude až letos v listopadu.Celá moje otázka měla spíše znít, jaký máte názor na Třezalku, lze měsíc po pozvolném vysazování Cipralexu uklidňovat se užíváním Třezalky? Může mít nějaké skryté negativní účinky?Díky.


  • 20. 2. 2015 17:09
    Mgr. Šašurová
    Re: Aritmie

    Dobrý den.
    Z toho, co píšete, usuzuji, že Vaše problémy se srdcem opravdu pramení z Vaší psychiky. Na Vašem místě bych zvážila návštěvu psychologa nebo psychiatra a zkusila bych řešit Váš problém spíše touto cestou. Po vysazení Cipralexu můžete užívat k uklidnění třezalku ve formě tablet nebo čaje. Při užívání třezalky je však vhodné nevystavovat se nadměrnému slunečnímu záření z důvodu nežádoucích kožních reakcí (kopřivka, ekzém, puchýřky).


  • 2. 3. 2015 9:23
    Martin
    Kombinace léků

    Dobrý den,
    mám takový problém. Moje máma už celé roky pravidelně (každý den) užívá kombinaci léků ALNAGON, Ranital 150 mg a LEXAURIN 1,5 mg. Ráno téměř nesnídá, tedy léky používá defakto na lačno. K lékaři ji nikdo nedostane, navíc je skálopevně přesvědčená, že je to tak v pořádku, prý ji každý z těch léků doporučil doktor a Alanagon už používá od mlada. Její stavy sou někdy neúnosné, změna nálad, únava, zlý psychický stav, výbuchy zlosti, nespavost a podobně. Nevím jak ji mám přesvědčit, že tahle kombinace je totálně nevhodná a že si ubližuje! Možná kdyby si přečetla Váš odborný názor...


  • 4. 3. 2015 11:11
    Mgr. Šašurová
    Re: Kombinace léků

    Dobrý den.
    Kombinace těchto léků při dlouhodobém užívání opravdu není nijak vhodná. Velmi často vzniká na Alnagon i Lexaurin závislost. Stavy, které popisujete, mohou být způsobené právě dlouhodobým užíváním jmenovaných léků. Návštěva lékaře a úprava terapie by byla nejvhodnějším řešením.


  • 18. 4. 2015 17:26
    Jana
    něco na hubnutí nebo potlačení chuti

    Dobry den,
    prosím o radu něco účinné na zhubnutí nebo potlačení chutí.Stále bojují,ale váha ne a ne dolů děkuji Jana


  • 21. 4. 2015 14:55
    Mgr. Šašurová
    Re: něco na hubnutí nebo potlačení chuti

    Dobrý den.
    Hubnutí je složitá, komplexní a dlouhodobá záležitost. V každém případě je nutné přijmout jistá režimová opatření - upravit jídelníček a stravovací návyky, zvýšit fyzickou aktivitu a hlavně udržet si motivaci k hubnutí. S žádným přípravkem nelze zhubnout trvale a bez úsilí. Jako dobré "pomocníky" do začátku bych Vám doporučila Express dietu nebo přípravek XL to S Medical.


  • 29. 5. 2015 14:54
    Klara
    Vasocardin

    Dobrý, dlouhodobě beru na zvýšení krevní tlak vasocardin, nyní mi byla diagnostikována úzkostná porucha předespán cipralx - beru 14 dni, je možné že účinky se ovlivňují a nyní mám krevní tlak vyšší? Lze současně užívat vasocardin a cipralex? děkuji


  • 1. 6. 2015 13:30
    Mgr. Šašurová
    Re: Vasocardin

    Dobrý den.
    Díky Cipralexu se Vasocardin nevylučuje z těla tak rychle a dochází ke zvýšeným projevům nežádoucích účinků. Můžete pociťovat únavu, závratě, bolesti hlavy a spíše než ke zvýšení tlaku dochází naopak k výrazné hypotenzi (snížení tlaku). Všichni Vaši ošetřující lékaři by měli být seznámeni s Vaším kompletním zdravotním stavem, včetně léků, které užíváte. Minimalizujete tak rizika, která vznikají při interakci léčiv. Při přetrvávajících potížích se obraťte na lékaře, který Vám léky předepsal.


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.

10. 12. Julie

Zítra: Dana

Najít na internetu

www.google.cz

E-SHOP

http://www.lekarna-doktorka.cz/

Poradna

příspěvků: 134

Návštěvnost stránek

175317
2010-lekarna-karlov-footer.png