Drobečková navigace

Úvod > Poradna

Poradna

Řadit od nejstaršího Přidat komentář
  • 24. 9. 2015 14:28
    Michaela
    paralen grip a elicea

    Dobrý den ,vadí prosím vzájemné užívání Elicei a paralenu grip v tabletách?Děkuji


  • 25. 9. 2015 11:57
    Mgr.Šašurová
    Re: paralen grip a elicea

    Dobrý den.
    Současné užívání Elicei a přípravku Paralen Grip k léčbě příznaků chřipky a nachlazení není nijak kontraindikováno.


  • 18. 9. 2015 8:11
    Frant.Pokorný
    třezalka,rivotril.

    Dobrý den,mohu si dát ráno 1 tab.třezalky 300mg na zklidnění, a večer na spaní 2 kapky rivotrilu,antidepresiva mi nedělala dobře,četl jsem s třezalkou opatrně ale toto malé množství a rozestup 12 hodin je také špatný? Děkuji za odpověd.


  • 21. 9. 2015 14:24
    Mgr.Šašurová
    Re: třezalka,rivotril.

    Dobrý den.
    Být Vámi vyhnu se užívání třezalky úplně. Nahraďte ji například meduňkou lékařskou. Má podobné účinky a je bezproblémová v interakcích s léčivy.


  • 16. 9. 2015 11:18
    jana
    KOmbinace léků

    Dobrý den, začínám brát Asentru na úzkosti ( 2 den) k tomu Neurol 0,25. Mám brát 1/2 neurolu 2* denně,ale to mi nestačí pro potlačení úzkosti. Mám zvýšený tlak ,který je normálně nižší 110/70 ale teď až 160/100. Jsou to vedlejší účinky Asentry nebo spíše psychika. Je možné něčím přírodním podpořit uvolnění ? Co zvolit při bolesti kloubů nebo hlavy ? Děkuji


  • 18. 9. 2015 12:18
    Mgr.Šašurová
    Re: KOmbinace léků

    Dobrý den.
    Zvýšený krevní tlak je méně častým nežádoucím účinkem Asentry, ale není vyloučený. Je také možné, že stále ještě pracuje špatný psychický stav. Účinek Asentry nastupuje pozvolna několik dní. K podpoření léčby můžete užívat bylinné přípravky obsahující např. kozlík, chmel nebo meduňku. Vyvarujte se však současného užívání Asentry a třezalky. K léčbě bolesti je vhodné zvolit přípravky obsahující paracetamol (Paralen, Panadol..).


  • 15. 9. 2015 8:06
    sláviková ladislava
    dotaz na lék

    Dobrý den,mám dotaz.léčím se s obstukcí plic s astmatem.od ortopeda jse lékůemdostala flexove 625mg.avšak začne problém stav dýchání se zhorší.po konzultaci s plícní lékařkou ,že ho zkusím užívat a jestli budu mít problémy přestat brát.beru více léků na tlak.srdce.cukrovku.ortpedovi jsem to říkala ale prostě nic.nemůže psát místo flexove 625mg ,jiné.děkuji za odpověd.


  • 18. 9. 2015 11:09
    Mgr. Šašurová
    Re: dotaz na lék

    Dobrý den.
    SYSADOA (léky k léčbě symptomů osteoartrózy) jako je Flexove jsou obecně velmi bezpečné léky, bez závažných nežádoucích účinků i při dlouhodobém podávání. Nicméně existují studie, které prokazují zhoršení astmatu v závislosti na užívání těchto léků. Hlavní problematickou složkou přípravků, která může zhoršovat astma, je glukosamin a v menší míře také chondroitin sulfát. Na trhu však existují i léčiva, která tyto složky neobsahují a astma nezhoršují (Artrodar, Piascledine).


  • 1. 9. 2015 16:56
    lada
    kombinace léků

    Dobrý den,mám tento dotaz.Trpím generalisovanou úzkostnou poruchou.Beru 0,25 Prothiderm,0,25 Amilia a 0,25 Atarax.Mohu k tomu přidat přírodní extrakt z Mučenky?Slyšela jsem že ji není dobré brát v kombinaci syntetických léků jako beru já.Děkuji


  • 4. 9. 2015 11:45
    Mgr.Šašurová
    Re: kombinace léků

    Dobrý den.
    Myslím si, že farmakoterapii máte zvolenou správně a dostatečně. Pokud však cítíte potřebu doplnit léčbu užíváním extraktu z mučenky, nevidím v tom problém. Při Vaší léčbě je vhodné vyvarovat se užívání třezalky a alkoholu.


  • 29. 5. 2015 17:00
    Eva
    Lerivon

    Dobrý den, měla bych začít brát lerivon, byl mi předepsán, jelikož mám měsíc úzkostné stavy, bušení srdce a potíže s dýcháním. Trpím při tom velkými bolestmi břicha, ty se mi projevují asi dva roky.Ráda bych to zvládla bez léku, myslíte, že je to možné.Děkuji


  • 2. 6. 2015 11:01
    Mgr. Šašurová
    Re: Lerivon

    Dobrý den.
    Nejsem obeznámena s Vaším kompletním zdravotním stavem. Nevím jak závažný Váš problém je. Pokud Vám lékař po konzultaci Vašeho stavu léky předepsal, myslím, že byste je měla užívat. Není třeba se zbytečně trápit.


  • 29. 5. 2015 14:54
    Klara
    Vasocardin

    Dobrý, dlouhodobě beru na zvýšení krevní tlak vasocardin, nyní mi byla diagnostikována úzkostná porucha předespán cipralx - beru 14 dni, je možné že účinky se ovlivňují a nyní mám krevní tlak vyšší? Lze současně užívat vasocardin a cipralex? děkuji


  • 1. 6. 2015 13:30
    Mgr. Šašurová
    Re: Vasocardin

    Dobrý den.
    Díky Cipralexu se Vasocardin nevylučuje z těla tak rychle a dochází ke zvýšeným projevům nežádoucích účinků. Můžete pociťovat únavu, závratě, bolesti hlavy a spíše než ke zvýšení tlaku dochází naopak k výrazné hypotenzi (snížení tlaku). Všichni Vaši ošetřující lékaři by měli být seznámeni s Vaším kompletním zdravotním stavem, včetně léků, které užíváte. Minimalizujete tak rizika, která vznikají při interakci léčiv. Při přetrvávajících potížích se obraťte na lékaře, který Vám léky předepsal.


  • 18. 4. 2015 17:26
    Jana
    něco na hubnutí nebo potlačení chuti

    Dobry den,
    prosím o radu něco účinné na zhubnutí nebo potlačení chutí.Stále bojují,ale váha ne a ne dolů děkuji Jana


  • 21. 4. 2015 14:55
    Mgr. Šašurová
    Re: něco na hubnutí nebo potlačení chuti

    Dobrý den.
    Hubnutí je složitá, komplexní a dlouhodobá záležitost. V každém případě je nutné přijmout jistá režimová opatření - upravit jídelníček a stravovací návyky, zvýšit fyzickou aktivitu a hlavně udržet si motivaci k hubnutí. S žádným přípravkem nelze zhubnout trvale a bez úsilí. Jako dobré "pomocníky" do začátku bych Vám doporučila Express dietu nebo přípravek XL to S Medical.


  • 2. 3. 2015 9:23
    Martin
    Kombinace léků

    Dobrý den,
    mám takový problém. Moje máma už celé roky pravidelně (každý den) užívá kombinaci léků ALNAGON, Ranital 150 mg a LEXAURIN 1,5 mg. Ráno téměř nesnídá, tedy léky používá defakto na lačno. K lékaři ji nikdo nedostane, navíc je skálopevně přesvědčená, že je to tak v pořádku, prý ji každý z těch léků doporučil doktor a Alanagon už používá od mlada. Její stavy sou někdy neúnosné, změna nálad, únava, zlý psychický stav, výbuchy zlosti, nespavost a podobně. Nevím jak ji mám přesvědčit, že tahle kombinace je totálně nevhodná a že si ubližuje! Možná kdyby si přečetla Váš odborný názor...


  • 4. 3. 2015 11:11
    Mgr. Šašurová
    Re: Kombinace léků

    Dobrý den.
    Kombinace těchto léků při dlouhodobém užívání opravdu není nijak vhodná. Velmi často vzniká na Alnagon i Lexaurin závislost. Stavy, které popisujete, mohou být způsobené právě dlouhodobým užíváním jmenovaných léků. Návštěva lékaře a úprava terapie by byla nejvhodnějším řešením.


  • 19. 2. 2015 20:06
    Jana
    Aritmie

    DODATEK.
    Dobrý den.Nějak jsem zapomněla dodat, že svému kardiologovi důvěřuji, ale chodím do jeho centra na kontroly 1x ročně, což bude až letos v listopadu.Celá moje otázka měla spíše znít, jaký máte názor na Třezalku, lze měsíc po pozvolném vysazování Cipralexu uklidňovat se užíváním Třezalky? Může mít nějaké skryté negativní účinky?Díky.


  • 20. 2. 2015 17:09
    Mgr. Šašurová
    Re: Aritmie

    Dobrý den.
    Z toho, co píšete, usuzuji, že Vaše problémy se srdcem opravdu pramení z Vaší psychiky. Na Vašem místě bych zvážila návštěvu psychologa nebo psychiatra a zkusila bych řešit Váš problém spíše touto cestou. Po vysazení Cipralexu můžete užívat k uklidnění třezalku ve formě tablet nebo čaje. Při užívání třezalky je však vhodné nevystavovat se nadměrnému slunečnímu záření z důvodu nežádoucích kožních reakcí (kopřivka, ekzém, puchýřky).


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.

10. 12. Julie

Zítra: Dana

Najít na internetu

www.google.cz

E-SHOP

http://www.lekarna-doktorka.cz/

Poradna

příspěvků: 134

Návštěvnost stránek

175317
2010-lekarna-karlov-footer.png